Friso en Luc

Terschelling donderdag 31 oktober 2019

Een maand nadat je bij SBB bent vertrokken ga je met Dinant naar Terschelling, even samen bijkomen van alle commotie. Het mooiste Waddeneiland is Vlieland, maar volgens Luc is Terschelling net zo mooi en groter, dat betekent dus meer moois. En wat wil het toeval. Wij zijn op hetzelfde moment op het eiland. We nemen afscheid van ons lievelingshuisje Barber Lieuwen, bij Hoorn, aan de Duinweg. Het huisje gaat uit de verhuur, dit is de laatste keer dat we er zijn. Bijna elk jaar zijn we er geweest, Mats heeft er leren lopen. Een origineel Terschellings boerderijtje met een boomgaard en weilanden eromheen, het mooiste huisje van het eiland.

Wat leuk, we nodigen jullie uit om te komen eten! Kunnen jullie Barber Lieuwen nog net een keer zien. Maandag zijn jullie op het eiland aangekomen en dinsdag komen we elkaar tegen op de fiets, op de Waddendijk, bij een prachtige zonsondergang. Neeske neemt er foto’s van en Friso ook.

Op donderdag – alweer prachtig weer – aan het eind van de middag komen jullie aan bij Barber Lieuwen, op de fiets natuurlijk. Eerst nog wat voorzichtig, Dinant kent ons nog maar amper en mijn zus Martine is er ook, nieuwe gezichten over en weer. De avond valt, we eten en drinken samen en we hebben het gezellig met elkaar, bij het houtkacheltje.

Als iedereen rozig wordt brengen we jullie terug naar ‘huis’. In het stikdonker zetten we de fietsen in ons busje en rijden met z’n allen naar het hotel in West. Wat een heerlijke avond!